Hyrynsalmi kommun
Laskutie 1, PL 5, 89400 HYRYNSALMI
08-615 5481, fax 08-615 54840
www.hyrynsalmi.fi • Karta


  

Hyrynsalmi

Hyrynsalmi ligger  mitt i Kajanaland. Kyrkbyn ligger precis intill riksväg 5, omkring 70 km från Kajana mot Kuusamo. Hyrynsalmi är ett av Finlands äldsta bosättningsområden och rötterna till Finlands självständighet finns just här.

Ukkohalla är pärlan bland Hyrynsalmis sevärdheter

På Ukkohalla finns Finlands enda cable wakebordbana. De djärvaste, starkaste och skickligaste kan utföra sina konster på Syväjärvis vågor, men grenen är nog lämplig också för nybörjare. Därtill kan man öva konster på torra land, t.ex. på banan för BMX- och dirtcyklar. Dessutom finns det en 18-håls bana för frisbeegolf, en sport för hela familjen. Ukkohalla har en utmärkt terräng för utfärder upp på bergen under sommaren. Efter en aktiv dag kan det vara skönt att koppla av i bastun på Hallan Saaga och njuta av restaurangens läckerheter.

Det internationellt kända evenemanget i Hyrynsalmi är VM i Kärrfotboll som arrangeras i juli varje år. På dagarna spelar man fotboll på kärret Vuorisuo och på kvällen är det rock´n roll!  Föreställningarna på friluftsteatern i Tervatörmä är mycket populära.  Bland de populäraste höstjippona är vandringen till Hallan Akka. Varje år samlas hundratals deltagare för att njuta av Ukkohallas vackra bergsnatur.

I naturen kring Hyrynsalmi finns utmärkta jakt- och fiskeplatser samt fina bär- och svampskogar. Logi kan väljas på hotell, i stuga, skogsstuga eller på campingområdet. Utöver logi och vandringar arrangeras guidade bärplocknings-, fiske- och jaktfärder, besök på bondgårdar med djur, guidade utfärder till natur- och kultursevärdheter samt rökbastu.

Platser värda ett besök!


Närmare information: www.hyrynsalmi.fiwww.ukkohalla.fi
 

Välkommen till Hyrynsalmi!