Turistinformation och förmedlingsförsäljning:
Naantalin Matkailu Oy, Kaivotori 2, FIN-21100 Naantali 02-435 9800
info@naantalinmatkailu.fiwww.naantalinmatkailu.fiwww.facebook.com/naantalinmatkailuKarta
Öppet: Året om mån-fre kl. 9-16.30,
därtill juni-augusti mån-fre kl. 9-18 och
lör-sön kl. 10-16


Naantali

Solstaden vid havet


Om sommaren bjuder Nådendal på ett hänförande havslandskap och oförglömliga semesterdagar. Varje dag bjuds det på kultur och evenemang samt guidade rundturer med nya teman.

Nådendals Båtmässa i slutet av maj ger maritim kultur, Musikfestspelen i Nådendal inleder festivalsommaren och Mumintrollen vaknar ur sitt vinteride i början av juni. Sommarens höjdpunkt är Sjusovardagen med festligheter under flera dagar i slutet av juli. Emma Teatern förevisar lätta sommarpjäser. Under de populära kvällskryssningarna och ångfartyget Ukkopekkas kryssningar från Nådendal till Åbo får man både se och uppleva Nådendal och skärgården på ett nytt sätt.

De lyxiga Spahotell Nådendal och Gullranda Resort samt talrika idylliska kafféer och restauranger i gamla stan visar upp Nådendals personliga atmosfär.

I synnerhet barnen njuter av det mångsidiga programmet i Nådendal. Spökrundorna i gamla stan och Barnens egen runda i Gullranda trädgård ger fakta och också lite fiktion, vid sidan av Muminvärlden och äventyrsön Väski.

Nådendals vackra gästhamn är öppen från slutet av maj till slutet av augusti och Nådendals campingplats på det ståtliga Kopparberget håller öppet från början av maj till slutet av augusti.  

Konsert- och teaterbiljetter, guidningar och skräddarsydda programpaket för grupper får man behändigt på Nådendals turistbyrå.

Är du i Nådendal är du redan i skärgården! I Nådendal är skärgården nära och lätt att nå, från gamla stan på ett ögonblick, även utan egen båt. Nådendal utgör en del av Skärgårdens Ringväg, en favorit bland sommarens besökare. Invid Ringvägen finns unika vyer och fridfull natur. Berget Karhuvuori i Rimito bjuder på en hisnande utsikt över Erstan. Från Hanka i Rimito, en del av Lilla Ringvägen, kommer man på en timme med förbindelsebåten till den livliga hamnen i Nagu, och därifrån kan man fortsätta via Pargas och Åbo tillbaka till Nådendal.  På berget Samppavuori i Livonsaari finns det en utsiktstorn, en kyrka formad av naturen, en jättegryta och ett dansberg. Därtill kan man besöka den charmiga träkyrkan i Velkua på ön Palva. Från Velkua Teersalo strand kan man ta förbindelsebåten till Hakkenpää i Tövsala och fortsätta till Gustavs och Stora Ringvägen.

Sevärdheter:

  • Gullranda: Guidade rundturer för allmänheten i presidentens sommarbostad Gullrandas trädgård sommartid (från tisdag till söndag). Rundturen är ca en timme lång. Busstransport från gamla stan.
  • Klosterkyrkan: Klosterkyrkan från 1400-talet fungerar som vägkyrka under sommaren.
  • Gamla stan: Guidade rundpromenader sommartid. Fråga efter temapromenader, bland annat för barn.
  • Nådendals museum: Öppet sommartid ti-sö.
  • Muminvärlden: Öppen dagligen från början av juni till slutet av augusti.
  • Nådendal Camping: Stugor och caravanplatser på det natursköna området, öppen från början av maj till slutet av augusti, 02 435 0855.Kontrollera öppettider på Nådendal Turistinformation!