Parkano stad, Parkanontie 37, PL 14, 39700 Parkano
+358 (0)3 443 31, fax +358 (0)3 4433 200 • www.parkano.fiKarta 
Turistinfo: Matkailupalvelu Eräpäivä Oy, Parkanontie 62, 39700 Parkano
+358 (0)3 448 2827 • erapaiva@erapaiva.comwww.erapaiva.com


Parkano

Stanna – titta in hos oss!
Vår mångsidiga och serviceinriktade landsortsstad välkommar dig!

 

 • Köpcentret Kolmoskeskus, i korsningen mellan riksväg 3 och 23, har affärer för alla! Stormarknader, specialaffärer (mm. Bl.a. Nansos och Reima-Tuttas fabriksförsäljning), servicestationer och matställen samt mycket annat.
 • I centrum finns specialaffärer, kaféer, loppmarknader och stadens basservice precis intill Kolmoskeskus, på andra sidan riksvägen. Under sommaren färgas stadens gator av intressant ITE-konst, på fredagar är det torgdag, i början av augusti marknad och torgevenemang.  Det är lätt att titta in till centrum. Kör bara från  Kolmoskeskus via centrum tillbaka ut på riksväg 3.
 • Käenkoskicentret, vid sjön Kaitojenvesi, bjuder på dans, fester, sommarteater och möjligheter att åka båt. Under danskvällarna, från mars ända till årets slut, uppträder inhemska toppartister.
  Teater Parkka ger föreställningar i juli. Teatern är belägen på centrets gård.
  Under danskvällarna, från mars ända till årets slut, intas scenen av inhemska toppartister. Den rymliga salen och slipade parketten är mycket inbjudande.Restaurang Käenranta är öppen under danskvällarna, under olika evenemang och på beställning. Närmare programinformation: www.kaenkoski.fi
 • Färjan Vesipääsky  kryssar från Käenkoski till skogsmuseet i Kaitojenvesi ödemarkslandskap på strandskyddsområden. Färjan rymmer 60 passagerare och kryssar under sommaren både i reguljärtrafik och på beställning. Tidtabeller: www.kaenkoski.fi
 • Käenkoski bastu är öppen året om. Även husvagnsplatser finns på området.
 • Naturstigen Käpykintukka från Käenkoski till skogsmuseet tar vandraren genom ett fantastiskt landskap längs en ca 7 km lång utmärkt stig. Talven hiihtokaudella valaistut, hoidetut ladut keräävät joukoittain hiihtäjiä. Polun varrella taukoa voi pitää laavulla, jossa tulentekomahdollisuus.

 • Käenkoskicentret kan man också ordna konferenser, fester och olika företagsevenemang. www.kaenkoski.fi 

 • I Skogsmuseet kan man koka kaffe över öppen eld och ta för sig av vägkosten.  Friluftsmuseiområdet har lätt framkomliga stigar och broar för rörelsehindrade. Det går bra att ta sig till rastplatsen till och med med rullstol.
  På området kan man studera skogsarbetets historia och kultur, antingen på egen hand eller med guide. På friluftsmuseiområdet finns en skogsarbetarstuga, ett stall, en bastu och en hästdragen flotte. I utställningshallen finns gamla skogshuggarredskap och småmaskiner.


Inkvartering på hotell, i Fritidshuset Käenkoski, i stuga eller även i skjul. Trivsamma Hotell Pesti ligger i det gamla centrumet. hotelliPesti.fikaenkoski.com

I centrum eller nära intill kan man både fiska, rida, paddla och vandra.

Hos oss är allting nära!!

www.parkano.fi
www.kaenkoski.fi
www.luoteispirkanmaa.fi