Säkylä kommun, Rantatie 268, FIN-27800 Säkylä
+358 (0)2-832 81, fax +358 (0)2-832 8316 • kunta@sakyla.fiwww.sakyla.fiKarta


Säkylä

                                    Säkylä samskolas idrottsgård

Säkylä ligger vid sydvästra Finlands största och fiskrikaste sjö Pyhäjärvi. Pyhäjärvi känns nästan som ett hav och ger en känsla av att du befinner dig vid kusten. Säkyläåsens högsta punkt stiger närmare 150 meter över havet. Säkylä är en eftertraktad bo- och semesterort med sin känsliga och unika natur och frid.

Tusentals unga finländare bekantar sig med Säkylä på gräsrotsnivå under sin värnpliktstid vid Björneborgs Brigad. Landskapet i tätorten och längs strandvägen Rantatie öppnar sig rakt ut mot sjön Pyhäjärvi. Karta.

I centrum ligger Kung Gustav III:s kyrka Karta ritad och uppförd av Antti och Mikael Piimänen år 1776. Den hör till de vackraste träkyrkorna i Finland. På kyrktorget står Säkyläs kännetecken, en väderkvarn. På kyrktorget går många olika evenemang av stapeln, som t.ex. Björneborgs Brigads militära ceremonier.

Katismaaområdet Karta vid stranden av sjön Pyhäjärvi har blivit innestället för båtfolk, t.ex. fiskare och båtfarare liksom även för bastubadare och för kulturella evenemang. Här finns en insjöhamn med fiskförsäljning, båtbryggor, en badinrättning med bastu, en friluftsteater och litet längre fram Säkylä församlings lägercentrum Pihlava.

För gourméer: insjösik och siklöja, kyckling eller kalkon med grönsaker.