Kehittämisyhtiö Karstulanseutu Oy
PL 55, Virastotie 4, FIN-43500 Karstula
050 381 5917, fax 014-461 012
www.karstulanseutu.fiwww.karstula.fikirjaamo@karstula.fiKarta


Karstula

 

BESÖKSMÅL:

Bilmuseet Wanhat Wehkeet har 100 restaurerade bilar, ett forntida klassrum och ett stort urval gamla föremål. Utomhus finns en friluftsteater med flera föreställningar under sommaren. Festsalen och bastun för 30 personer är en unik plats för olika evenemang. Här finns också en bowlinghall med sex banor, Täyskaato!  Det gamla kaféet Wanhan ajan kahvila. A-utskänkningsrättigheter. Á la Carte och buffé på beställning. Rumsinkvartering. Öppen varje dag under sommaren. Övriga tider enligt överenskommelse. Kontaktuppgifter: Jari Lasonen 0400-542 029, www.wanhatwehkeet.fi


Savotta Outlet fabriksförsäljningen säljer Finn-Savottas friluftsprodukter. Ett mångsidigt utbud av ryggsäckar, frilufts- och vandringskläder, friluftstillbehör och annat för vandringar och friluftsliv. Också jakt- och fiskeredskap, t.ex. patronbälten, vapenfodral och -remmar samt knivar. Affären säljer också patroner. Välkommen! Savotta Outlet ligger i Humppila i Karstula, invid riksväg 13.
Kontaktuppgifter: Savotta Outlet, Saarijärventie 157 a, 040-685 1172, store@savotta.fiwww.savottastore.fi


Plantskolan Ahosen Taimisto är ett paradis för gröna fingrar. Sedan år 1951 har plantskolan odlat fleråriga prydnads- och nyttoväxter som trivs i mellersta Finland och i Lappland.  Här finns buskar, perenner, klängväxter och nyttoväxter. Åkerarealen är 36 ha. För turistbussar guidad rundtur på området i mån av möjlighet. Rundturerna skall avtalas på förhand.
Kontaktuppgifter: Ahosen Taimisto   014 465 131, www.ahosentaimisto.fi

Kirkkovuori utsiktstorn och naturområd. Det drygt 20 meter höga tornet bjuder på en fantastisk utsikt över sjön Pääjärvi ända till Karstula centrum.  På området finns också ett vindskydd och en ödemarkskyrka, ett vedlider och WC. Ett utmärkt paus- och utfärdsställe nära centrum. Kirkkovuori utsiktstorn är öppet för allmänheten och det är fritt inträde.

EVENEMANG:

  • SM-Enduro på snöskoter
  • Internationella skytteveckan
  • Internationell musikvecka och träblåsarkonserter Puu Soi
  • barnkulturevenemanget Sagopenseln
  • hembygdsfest
  • folkrace
  • Julmässa
  • sommarteater


Närmare information www.karstula.fi

Se inkvartering och restauranger i Karstula på adressen www.karstulanseutu.fi