Padasjoki kommun,
+358 3 552911
www.padasjoki.fiKarta


Padasjoki

Välkommen på semester till Padasjoki!

Padasjoki är välkänd för sina sommarstugor. Kommunen har en mycket vacker natur och serviceutbudet är mångsidigt. Padasjoki ligger därtill nära södra Finlands stora städer. 

Päijänne och Päijänne nationalpark
Päijänne nationalpark ligger nästan helt innom kommunen. Från båthamnen går kryssningsfartyget M/S Elbatar till nationalparken. Man kan också hyra en kanot. Förbindelseleden "Päijänne-Ilves" till Evo stora strövområde startar i båthamnen.Päijänneseglatsen, insjöarnas största kappsegling livar upp hela hamnen och vattenlederna varje år efter mitten av juli. Båtstranden i Padasjoki är deras hemhamn och starten går vartannat år från Padasjoki och vartannat år från Säynätsalo i Jyväskylä. Utöver Päijänne finns det 300 insjöar i Padasjoki, och det förklarar varför Padasjoki är en så populär kommun för sommarstugor. Här finns också ett stort utbud stugor och villor att hyra. Vi har utmärkta servicestationer invid väg 24 samt ett affärscentrum med stormarknader, Alko alkoholförsäljning, apotek, specialaffärer och matställen samt en förstklassig simhall.

Evenemang i Padasjoki
Utöver Päijänneseglingen anordnas en traditionell marknad med hembryggt öl (sahti) första lördagen i juli. I sommarens utbud ingår bland annat konserter, en friluftsteater och en sommarfest som arrangeras av aktiva byaföreningar. Evenemangskalendern finns på Padasjoki kommuns internetsidor: www.padasjoki.fi