Lappträsk kommun, Lappträskvägen 20 A, 07800 LAPPTRÄSK
019 - 510 860, fax 019 - 610 708 • kunta@lapinjarvi.fiwww.lapinjarvi.fiKarta


Lappträsk - Lapinjärvi

HJÄRTERUM!

Lappträsk är känd som en idyllisk, men samtidigt aktiv och modern landsbygdskommun invid riksväg 6. Kommunen som boplats erbjuder ett välfungerande alternativ till stadsboendet. I praktiken betyder det trygghet och smidighet i vardagen samt rymligt boende till ett förnuftigt pris i närheten av södra Finlands stora centra. Lappträsk ligger en knapp timmes bilväg från huvudstadsregionen. Här ges utmärkta möjligheter att bo bekvämt men också att bedriva företagsamhet. HJÄRTERUM!

Vid sidan av jord- och skogsbruken är en stark livsmedelsindustri och servicenäringar som stöder sig på det lokala behovet och behovet i de närbelägna centren kommunens främsta sysselsättande näringar. Porloms ostar, Pukaron Paroni och Lappträsk bageri är produkt- och företagsnamn som är kända över hela landet. Många distansarbetare har slagit sig ner i Lappträsk på grund av det utmärkta geografiska läget och den idylliska boende- och verksamhetsmiljön. I Lappträsk tror man också på styrkan i snabba bredband, dvs. optiska fiber.

TURISM OCH SEVÄRDHETER

På landsbygden finns det också andra sevärdheter än traditionella kyrkor, även om de två träkyrkorna i Lappträsk  som står sida vid sida, verkligen är värda ett besök. Flera hembygdsmuseer, t.ex. Porlom hembygdsmuseum, löjtnantbostället Brofogdas  från 1700-talet och hembygdsgården Kycklings  i Lappträsk kyrkby samt Hurtigs dragontorp i Hindersby ger minnesrika upplevelser för alla som är intresserade av historia. Alltjämt historia, men också konst och handarbetskonst förevisas på Rudom gårdDärtill antikaffären och restaurangen Antik Anna  samt Kimoböle konsthem. Mångsidig landsbygdsinkvartering och bespisning finns både för grupper och för enskilda besökare. Större grupper kan inkvarteras på det trivsamma Hotellet Hanhi eller i de bekväma och välutrustade stugorna i hotellets stugby. Därtill kan man rida, fiska eller besöka de talrika utställningarna i kommunen.


Studera utbudet på webbplatsen: www.lapptrask.fi