Nykarleby Turistinformation, Topeliusesplanaden 7, 66900 Uusikaarlepyy
+358 (0)6 7856 111
turistinfo@nykarleby.fihttp://www.nykarleby.fi/Karta


Nykarleby

Välkommen till Nykarleby – småstad som bäst
I Nykarleby hittar du det lilla extra, minnesvärda upplevelser, stora evenemang och små äventyr. Den sköna och välkomnande atmosfären gör det lätt att trivas hos oss. I motsats till storstädernas höga tempo hoppas vi att småstadens lugn smittar av sig på våra besökare. 

Nykarleby erbjuder ett rikt kulturliv med koppling till både historia och nutid. Här finns mycket att uppleva för Dig och Din familj. Zacharias Topelius barndomshem (Kuddnäs) ger en bild av familjen Topelius vardag under 1800-talets första hälft. Juthbacka herrgård, Museijärnvägen Nykarleby Jernväg, Finlands Svenska Skolmuseum och de idylliska sommarcaféerna är några av våra historiska guldkorn.

Ett besök på Finlands största loppmarknad, Juthbackamarknaden med ca 30 000 besökare varje år är också en självklarhet för den som vill bekanta sig med Nykarleby under sommaren. Bland andra folkfester märks Kulturveckan och den charmiga allmogebåtsfestivalen Monäs Rodden.

Vår vackra skärgård, de många hamnarna och badstränderna är dessutom värda ett besök för den som vill andas i frisk havsluft.

Välkommen till vår idylliska småstad. Mera info får du på våra webbsidor www.nykarleby.fi eller från stadens infopunkt.