Salo turistinformation, 050 38 111 83
info@visitsalo.fiwww.visitsalo.fi
Service och broschyrer Karta: Original Sokos Hotel Rikala, Asemakatu 15, 24100 Salo.
Öppet dagligen 9.00-20.00
Turistservice- och gruppbokningsinformation, köranvisningar och andra resedetaljer


Salo

Låt Salo överraska dig

Visste du att Salo är sportfantastens och motionärens himmelrike, rena drömmen för naturturisten och fritidsfiskaren. Den framtida nationalparken i det nuvarande utfärdslandskapet i Tykö tar naturturismen till högre höjder. Salo har tre golfbanor av internationella mått och Finlands längsta spelsäsong. Halikonlahti hör till de bästa fågelbongarplatserna i Egentliga Finland. Här kan man bonga tiotals fågelarter under flytten och häckningstiden. Salo har också fin terräng för bärplockare, tallskogar och svampar under träden, ståtliga eklundar och bördiga strandängar.

Visste du att Meri-Teijo erbjuder fritid med många upplevelser under hela året. Havsnaturen ger en fantastisk inramning för en aktivsemester och de idylliska bruksbyarna för dig på en fascinerande resa hundratals år bakåt i tiden. Konstmuseet och teatrarna stillar kulturhungern och det unika kulturlandskapet ger ögonfröjd. Här märker man att Salo alltjämt är en landsortssocken.  
Välkommen att paddla, golfa, skejta, bowla, åka skidor, utförsåka, rida…

Visste du att man i Salo alltid fördomsfritt prövat på allt nytt. Den industriella verksamhetens rötter finns i de förmögna herrgårdarnas bruk och radioamatörernas skattjakt i den trådlösa kommunikationens många dimensioner.  Salo är känd för sina mobiltelefoner, men i framtiden kan staden också bli känd för sina LED, solpaneler, robotar och lokaliseringsdatatillämpningar. Det ger resultat när man i lämpliga proportioner kombinerar gammalt och nytt, precis som man gjort på Astrum-centret.

Visste du att det är gott att bo i Salo. Boendekostnaderna är låga, läget är strålande och på ett ögonblick kan du förflytta dig från stadens larm till naturens sköte. Servicen fungerar och här finns både kända affärskedjor och specialaffärer. Därför trivs också många sommargäster hos oss.

Visste du att man kan sitta på torgkaféet och begrunda världens gång. Sätt dig ner med oss så berättar vi mera för dig om våra rikskända kvällstorg, våra volleybollframgångar, vår avgiftsfria parkering och många andra stora och små under i vår stad.
 

Välkommen Saloon.fi