Uudenkaarlepyyn Matkailunevonta, Topeliuksenpuistikko 7, 66900 Uusikaarlepyy
+358 (0)6 7856 111
turistinfo@uusikaarlepyy.fiwww.uusikaarlepyy.fiKartta


Uusikaarlepyy - Nykarleby

Tervetuloa Uuteenkaarlepyyhyn – pikkukaupunki parhaimmillaan
Uudessakaarlepyyssä on sitä jotain, mieleenpainuvia elämyksiä, suuria tapahtumia ja pieniä seikkailuja. Miellyttävässä ja vieraanvaraisessa ilmapiirissä on helppo viihtyä. Vastapainona suurkaupunkien kiivaalle elämäntahdille toivomme, että pikkukaupungin rauha tarttuu vierailijoihimme.

Uusikaarlepyy tarjoaa rikasta kulttuurielämää yhdistettynä sekä historiaan että nykypäivään. Koettavaa on paljon Sinulle ja Perheellesi. Zacharias Topeliuksen lapsuudenkoti (Kuddnäs) kertoo miten Topeliuksen perhe on elänyt 1800-luvun alussa. Juthbackan kartano, Nykarleby Jernväg (museorautatie), Koulumuseo ja viehättävät kesäkahvilat ovat kaupunkimme historiallisia kohokohtia.

Suomen suurimmat rompemarkkinat, Juthbackamarkkinat kokoavat joka vuosi noin 30 000 kävijää. Markkinat ovat itsestäänselvyys jos matkailee kesällä Uudessakaarlepyyssä. Kansanjuhlien joukosta erottuvat Kulttuuriviikko ja viehättävä Monäs-soutu kansanvenetapahtuma.

Kaunis saaristo, lukuisat satamat ja uimarannat ovat käymisen arvoisia niille, jotka haluavat hengittää raitista meri-ilmaa.

Tervetuloa viehättävään pikkukaupunkiin! Lisätietoja löydät kotisivuilta www.uusikaarlepyy.fi tai kaupungin infopisteestä. 


  •