Säkylän kunta, Rantatie 268, FIN-27800 Säkylä
+358 (0)2-832 81, fax +358 (0)2-832 8316 • kunta@sakyla.fiwww.sakyla.fiKartta


Säkylä

 Säkylän yhteiskoulun liikuntapiha

Säkylä sijaitsee Lounais-Suomen suurimman ja kalaisimman järven, Pyhäjärven rannalla. Lähes merimäisen Pyhäjärven ansiosta  Säkylässä voi aistia rannikkoseudun tuntua. Säkylän harjun korkein kohta kohoaa lähes 150 metriä merenpinnan yläpuolelle. Luonnon herkkyys, ainutkertaisuus ja rauha on tehnyt Säkylästä halutun asuin- ja lomanviettopaikan.

Tuhannet nuoret suomalaiset tutustuvat Säkylään ruohonjuuritasolla suorittaessaan asepalvelustaan Porin Prikaatissa Kartta.

Keskustassa sijaitseva Antti ja Mikael Piimäsen v. 1776 suunnittelema ja rakentama kirkko, Kuningas Kustaa III:n nimikkokirkko Kartta, lukeutuu puukirkkojen parhaimmistoon Suomessa. Kirkkoaukiolle sijoittuu lisäksi Säkylän tunnus, tuulimylly. Kirkkoaukio on usein näyttämönä erilaisille tapahtumille, kuten Porin Prikaatin sotilaallisille seremonioille.

Katismaan alue Kartta Pyhäjärven rannassa on kehittynyt sekä vesiharrastajien, kuten kalastuksen, veneilyn, saunomisen että kulttuurista pitävien tyyssijaksi.  Alueelta löytyy sisävesisatama kalamyymälöineen ja laituripaikkoineen, uimalaitos saunoineen, kesäteatteri ja vähän edempänä Säkylän seurakunnan omistama Pihlavan leirikeskus.

Makunautintoja: Herkuttelijoille järvisiikaa ja muikkuja, kananpoikaa tai kalkkunaa vihannesten kera.