Iisalmen kaupunki Minun Iisalmeni-info, Kauppakatu 14, FIN-74100 Iisalmi
Matkailuneuvonta, 017-272 3223, fax 017-826 760
tourism@iisalmi.fiwww.iisalmi.fiKartta


Iisalmi

Iisalmeen on helppo tulla niin teitse, junalla kuin vesitsekin. Iisalmi sijaitsee valtatie 5:n ja Savon radan varrella Helsingin ja napapiirin puolivälissä. Veneilijät saapuvat kesäiseen kaupunkiimme Saimaan reitin kautta. Täysin uudistuksen läpikäynyt satama tarjoaa veneilijälle monipuoliset ja ajanmukaiset palvelut. Iisalmesta voi jatkaa eteenpäin vesistön päätepisteisiin Vieremälle tai Runnin ja Saarikosken kanavan kautta Kiuruvedelle.

Jo 1900-luvulta saakka matkailijat ovat tulleet Iisalmen Runnille kylpylähoitoihin. Koljonvirran historiallisella alueella voit vierailla Juhani Ahon museolla, Koljonvirta opastuskekuksessa, kesäteatterissa, historiapolulla sekä Koljonvirran leirintäalueella, jossa järjestetään kesäisin erilaisia teematapahtumia.

Keskustan mielenkiintoisia kohteita ovat KulttuuriArtos ja ortodoksinen kirkko, jotka esittelevät rajakarjalais-ortodoksista kulttuuria. Olvihallilla sataman tuntumassa sijaitsee Panimomuseo, jossa voit tutustua oluenteon historiaan ja nykypäivään. Samoissa tiloissa myös Suomen ensimmäinen yksityinen postimerkkimuseo vaihtuvine näyttelyineen. Olutmestarin tuntumassa satama-alueella sijaitsee Maailman pienin ravintola Kuappi. Kulttuurikeskuksen vaihtuvien näyttelyjen Vennyssä voit tutustua taiteeseen ja perehtyä alueen luontoon Luontomuseon tiloissa. Kotiseutumuseo esittelee, kuinka Iisalmen seudulla elettiin ennen vanhaan.

Suomen suurinta ja vanhinta Oluset olutjuhlaa sekä Limuset -lastentapahtumaa vietetään heinäkuun alussa. Kauppahalli ja tori muodostavat vetovoimaisen kohteen ydinkeskustaan, jossa vuosittain järjestetään markkinoita ja muita tapahtumia - kesäisin torilauantai on joka viikko. Evakon Pruasniekka ja Maakuntajuhlat tuovat vilinää katukuvaan. Alkukesästä Koljonvirralla kokoonnutaan Sawolaisten perinnekonepäivien tiimoilta ja elokuussa kohtaavat vanhojen autojen ja konepyörien harrastajat Koljonvirran Rompepäivillä. Heinä-elokuun vaihteessa tavataan Savolaesen Huumorin Päivän merkeissä.