Padasjoen kunta, +358 3 552911
www.padasjoki.fiKartta


Padasjoki

Tervetuloa lomailemaan Padasjoelle!

Padasjoki on tunnettu mökkikunta. Kunnan vetovoiman ymmärtää, kun tutustuu paikkakuntaan lähemmin. Kaunista luontoa riittää ja siihen liittyviä palveluja on hyvin tarjolla. Lisäksi Padasjoki on mukavan lähellä Etelä-Suomen suuria kaupunkeja. 

Päijänne ja Päijänteen kansallispuisto
Päijänteen kansallispuisto on melkein kokonaan kunnan alueella. Omatoimisen  veneilyn lisäksi Padasjoen Laivarannasta pääsee kansallispuiston maisemiin risteilyalus M/S Elbatarella tai vuokrakanootilla. Laiva­rannasta lähtee myös Päijänne-Ilves-yhdysreitti, jota kulkemalla pääsee Evon suurelle retkeilyalueelle. Päijännepurjehdus, sisävesien suurin purjehduskilpailu, herättää koko sataman ja vesistön vuosittain heinäkuun puolenvälin jälkeen. Padasjoen Laivaranta on tapahtuman kotisatama ja purjehduksen lähtö tapahtuu vuorovuosittain Padasjoelta tai Jyväskylän Korpilahdelta. Päijänteen lisäksi Padasjoella on noin 300 järveä, minkä ansiosta Padasjoki onkin suosittu mökkikunta. Myös vuokramökkejä ja huviloita on runsaasti tarjolla. Samoin meillä on hyvät huoltoasemat 24-tien varrella sekä kauppakeskus marketteineen, Alko, Apteekki, erikoisliikkeitä ja ruokapaikkoja sekä korkeatasoinen uimahalli.

Tapahtumia Padasjoella
Päijännepurjehduksen lisäksi Padasjoella järjestetään perinteikkäät Sahtimarkkinat heinäkuun ensimmäisenä lauantaina. Lisäksi kesän tapahtumatarjontaa ovat muun muassa konsertit, kesäteatteri ja aktiivisten kyläyhdistysten järjestämät kesäjuhlat. Tapahtumakalenteri löytyy Padasjoen kunnan internetsivuilta: www.padasjoki.fi