Rauman kaupungin matkailuneuvonta
Palvelupiste Pyyrman, Valtakatu 2, 26100 Rauma • Kartta
+358 (0)2 834 3512
matkailu@rauma.fiwww.visitrauma.fi


Rauma

Elämänmakuinen merikaupunki

 

Rauma on yksi Suomen vanhimmista kaupungeista ja tunnettu pitseistään ja omanlaisesta giälestään. Rauma on kulttuurikaupunki, jota ilmentävät rikas historia ja monet tapahtumat. Tapahtumatarjontaan kuuluvat mm. Pitsiviikko, Rauman Festivo, Rauma Blues ja Blue Sea Film Festival.

Suomen seitsemästä UNESCOn maailmanperintökohteesta kaksi sijaitsee Raumalla.

Vuonna 1991 UNESCOn maailmanperintöluetteloon valittu Vanha Rauma on ainutlaatuinen esimerkki vanhasta pohjoismaisesta puukaupungista ja koko Rauman sykkivä sydän. Vanhassa Raumassa asutaan, työskennellään ja harrastetaan historiallisessa ympäristössä ympäri vuoden. Idyllisen Vanhan Rauman alueelta löytyy monia museoita, kahviloita, ravintoloita, erikoisliikkeitä ja taiteilijoiden työhuoneita.

Rauman keskustasta 20 kilometrin päässä, Lapin Kivikylässä, sijaitsee Rauman toinen UNESCOn maailmanperintökohde, Sammallahdenmäen pronssikautinen hautaröykkiöalue. Sammallahdenmäen 36 muodoltaan ja kooltaan erilaista hautaröykkiötä kertovat skandinaavisella pronssikaudella ja varhaisella rautakaudella eläneen yhteisön uskonnosta ja hautaustavoista Länsi-Suomessa.

Meri- ja saaristokaupunki Rauman merelliset kohteet kutsuvat vierailulle. Matkailusaaret Kylmäpihlajan majakkasaari, Kuuskajaskarin loma-ja linnakesaari sekä Reksaaren luontosaari tarjoavat erityyppisiä majoitus-, kahvila- ja ravintolapalveluja sekä kokous- ja saunapalveluja. Kesäaikana saarille on päivittäiset vesibussiyhteydet. Raumanmeren suurin saari, Nurmes, on luontoretkeilijän suosikkikohde. Mantereella Rauman merimuseo esittelee laajasti merenkulun historiaa.

 

NÄHTÄVYYKSIÄ JA KÄYNTIKOHTEITA: