Lapinjärven kunta, Lapinjärventie 20 A, 07800 LAPINJÄRVI
019 - 510 860, fax 019 - 610 708 • kunta@lapinjarvi.fiwww.lapinjarvi.fiKartta


Lapinjärvi

LÄHELLÄ ON TILAA!

Lapinjärvi tunnetaan idyllisenä, mutta samalla vireänä ja aikaansa seuraavana maaseutukuntana valtatie 6:n varrella. Asuinpaikkana kunta tarjoaa toimivaa vaihtoehtoa kaupunkiasumiselle. Käytännössä tämä tarkoittaa arjen turvallisuutta ja sujuvuutta sekä väljää ja järkevän hintaista asumista Etelä-Suomen suurten keskusten läheisyydessä. Sijaintimme vajaan tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta luo hyvät puitteet paitsi asumiselle, myös yrittämiselle Lapinjärvellä. Lähellä on tilaa!

Vahva elintarviketeollisuus sekä paikalliseen ja läheisten keskusten palvelutarpeeseen tukeutuvat palveluelinkeinot ovat maa-ja metsätalouden rinnalla eniten työllistäviä elinkeinoaloja kunnassa. Porlammin juustot, Pukaron Paroni ja Lapinjärven leipomo ovat lapinjärveläisiä tuote- ja yritysnimiä jotka tunnetaan maanlaajuisesti. Monet etätyöntekijät ovat mieltyneet paikkakuntaan kunnan hyvän maantieteellisen sijainnin sekä idyllisen asumis- ja toimintaympäristön vuoksi. Lapinjärvellä uskotaan myöskin nopean laajakaistan, eli optisen kuidun, voimaan.
 

MATKAILU JA NÄHTÄVYYDET

Maaseudulla on muitakin nähtävyyksiä kuin perinteiset kirkot, vaikka Lapinjärven kaksi puukirkkoa  vierekkäin ovatkin todella tutustumisen arvoisia. Useat kotiseutumuseot, kuten, Porlammin kotiseutumuseo, 1700-luvulta peräisin oleva luutnantin asuintalo Brofogdas  ja Kotiseututalo Kycklings  Lapinjärven kirkonkylässä sekä Hurtigin sotilastorppa Heikinkylässä tuottavat muistiinpainuvia elämyksiä historiasta kiinnostuneille. Edelleen historiaa, mutta myös taidetta ja käsityötaitoa tarjoavat Rutumin kartano  ja antiikkiliike ja ravintola Antik Anna  sekä Kimonkylän taidekoti. Ryhmille, mutta myös yksittäismatkailijoille on tarjolla monipuolisia maaseutumajoitus- ja ruokailupalveluja. Suuretkin ryhmät majoittuvat Lapinjärvellä viihtyisästi Hotelli Hanhessa tai hotellin yhteydessä toimivan mökkikylän hyvinvarustelluissa tiloissa. Elämyksiä on kunnassa tarjolla esimerkiksi ratsastuksen, kalastuksen tai vaikkapa lukuisten näyttelyiden muodossa.


Tutustu tarjontaan lähemmin internetin kautta osoitteessa: www.lapinjarvi.fi