Parkanon kaupunki, Parkanontie 37, PL 14, 39700 Parkano
+358 (0)3 443 31, fax +358 (0)3 4433 200 • www.parkano.fiKartta 
Matkailuinfo: Matkailupalvelu Eräpäivä Oy, Parkanontie 62, 39700 Parkano
+358 (0)3 448 2827 • erapaiva@erapaiva.comwww.erapaiva.com


Parkano

Poikkea – Pysähdy !
Monipuolinen ja palveleva maaseutukaupunki kutsuu käymään!

 • Kolmoskeskus, valtatien 3 ja 23 risteyksessä, tarjoaa kaupan palveluita kaikille! Marketmyymälöitä, huoltoasemat ja ruokapaikat sekä joukko erikoisliikkeitä. Mm. Nanson ja Reima-Tutan tehtaanmyymälät ja paljon muuta.
 • Keskustan palvelevat  erikoisliikket, kahvilat, kirpputorit ja kaupungin peruspalvelut ovat Kolmoskeskuksen välittömässä läheisyydessä, valtatien toisella puolella. Kesäisin ITE-taide tuo väriä ja mielenkiintoa kylän raitille, unohtamatta perjantain toripäiviä, elokuun alun markkinoita ja toritapahtumia. Keskustaan voi poiketa helposti ajamalla lenkin kolmoskeskuksesta keskustan kautta takaisin valtatie 3:lle.
 • Käenkoskikeskus, Kaitojenvetten rannalla, tarjoaa viihtyisiä hetkiä tanssin, juhlien, vesiliikenteen ja kesäteatterin parissa. Tanssi-iltoina, maaliskuusta vuoden loppuun, esiintyy kotimaisia huippuartisteja.
  Parkka-teatterin näytökset sijoittuvat heinäkuulle. Teatteri sijaitsee keksuksen pihassa.
  Tanssi-iltoina, maaliskuusta vuoden loppuun, lavalle nousevat kotimaiset huippuartistit. Tilava sali ja sen luistava parketit kutsuvat tanssimaan ja viihtymään.
  Ravintola Käenranta on avoinna tanssi-iltoina, tapahtumissa ja tilauksesta. Tarkemmat ohjelmatiedot löytyy: www.kaenkoski.fi
 • Vesipääsky-lautta risteilee Käenkoskelta metsämuseolle Kaitojenvetten rantojensuojelualueen erämaamaisemassa. Viihtyisälle Vesipääskylle mahtuu 60 henkilöä, lautta risteilee kesäaikaan reittiliikennettä ja tilausristeilyjä. Aikataulut löytyvät: www.kaenkoski.fi
 • Käenkosken saunapalvelut toimivat ympäri vuoden. Alueella on myös vaunupaikkoja.
 • Luontopolku Käpykintukka Käenkoskelta metsämuseolle antaa patikoitsijalle upean maisemaelämyksen noin 7 km:n pituisella merkityllä polulla. Talven hiihtokaudella valaistut, hoidetut ladut keräävät joukoittain hiihtäjiä. Polun varrella taukoa voi pitää laavulla, jossa tulentekomahdollisuus.
 • Käenkoskikeskus toimii myös kokous-, juhla- ja erilaisten yritystilaisuuksien paikkana. www.kaenkoski.fi 
 • Metsämuseolla  voi keitellä nuotiokahvit ja syödä eväitä nuotiolla.  Ulkomuseoalueella on liikuntarajoitteisille helposti kuljettavat polut ja sillat, joita myöden rannan nuotiopaikalle pääsee mukavasti jopa pyörätuolilla.
  Alueella pääsee tutustumaan metsätyön historiaan ja kulttuuriin omatoimisesti tai opastetusti. Ulkomuseoalueella on kämppä, talli, sauna ja ponttoo. Näyttelyhallissa on vanhoja metsätyövälineitä ja pienkoneita.

Majoittua meillä voi hotellissa, lomakoti Käenkoskella, mökissä ja jopa korsussa. Viihtyisä Hotelli Pesti sijaitsee vanhassa keskustassa, rauhallinen ja viihtyisä yösija matkaajalle. hotelliPesti.fikaenkoski.com

Kalastamaan, ratsastamaan, melomaan ja patikoimaan pääsee keskustassa tai aivan sen tuntumasta.

Meillä kaikki on lähellä!!

Lisätietoa tapahtumista, palveluista ja kohteista
www.parkano.fi
www.kaenkoski.fi
www.luoteispirkanmaa.fi