Lapuan Kaupungin Matkailutoimisto, Kustaa Tiitun tie 1, FIN-62100 Lapua, 06-4384 582
www.lapua.fiinfo@lapua.fiKartta

infopiste on avoinna seuraavasti: syyskuu-toukokuu: ma-to 11-19, su 11-15
kesäkuu ja elokuu: ke-to 11-19, pe 11-17, la-su 11-15 • heinäkuu: ma-to 11-19, pe 11-17, la-su 11-15  

Lapua


Lapuan kaupunki sijaitsee Etelä-Pohjanmaalla erinomaisten liikenneyhteyksien varrella. Kuuluisa matkailutie  ”Suomen Sininen Tie” halkoo kaupungin -  tutustu www.sininentie.fi

Upea ympärivuotinen kohde on Kulttuurikeskus Vanha Paukku, joka tarjoaa monenlaisia kulttuurielämyksiä; entisen patruunatehtaan miljöössä sijaitsevat  mm. Lapuan Taidemuseo, Lapuan patruunatehtaan museo, Pyhälahden Valokuvaamomuseo ja Lapuanliikkeen museo. Lisäksi tehtaanmyymälöitä (mm. Lapuan Kankurit) ja museokauppa sekä kahvila. Kesäaikana Jokilaakson matkailupuutarha ja perinnekasvipuisto tuhansine kasveineen sekä Tuomiokirkko, Suomen suurimpine urkuineen ovat  myös ainutlaatuisia tutustumisikohteita.

Vanhan Paukun kesäteatteri ja Luhurikan kesäteatteri. Ränkimäen talomuseo. Latosaaren liikennepuisto lapsille. Virkistysuimala Sateenkaari ja kesäisin upea kesäuimala Epop Park. Talven ehdoton ykköskohde on läntisen Suomen suurin monirinteinen Laskettelukeskus Simpsiö (käy sivuilla www.simpsio.com). Simpsiöllä on valaistu murtomaahiihtolatuverkosto ja kesäisin viitoitetut luontopolut.

Lapualla on  kattava valikoima majoitusvaihtoehtoja: hostelli-, B&B, mökki- sekä hotellimajoitusta.

Suurimmat toistuvat tapahtumat ovat Lapuan Markkinat toukokuussa, naisten superpesis kesäisin, valtakunnalliset kanakoirien koulutuskokeet syys-lokakuussa, Vanhan Paukun Festivaali elokuussa, joulunavausmessut marraskuussa. Joka toinen vuosi järjestetään kansainvälinen Lapuan Urkufestivaali -tapahtuma.