Hyrynsalmen kunta
Laskutie 1, PL 5, 89400 HYRYNSALMI
08-615 5481, fax 08-615 54840
www.hyrynsalmi.fi • Kartta


  

Hyrynsalmi

Hyrynsalmi sijaitsee keskellä Kainuuta. Kirkonkylä sijaitsee aivan 5-tien varressa, noin 70 km Kajaanista Kuusamoon päin. Hyrynsalmi on Suomen vanhinta asutusaluetta ja myös Suomen itsenäisyyden juuret ovat täällä.
 

Ukkohalla on Hyrynsalmen matkailukohteiden helmi 

Ukkohallan sydämessä temppuillaan Suomen ainoalla cable wakeboard -radalla. Rohkeimmat, voimakkaimmat ja taitavimmat voivat viilettää Syväjärven aalloilla huimiakin temppuja, mutta laji sopii myös aloittelijoille. Temppuilla voi myös kuivalla maalla etenkin BMX- ja dirt-pyörille soveltuvalla radalla. Koko perheen kesälajia frisbeegolfia voi pelata 18-väyläisellä radalla. Ukkohalla tarjoaa myös monia mahdollisuuksia retkeilyyn kesäisillä vaaroilla. Liikunnantäyteisten päivien jälkeen on mukava rentoutua Hallan Saagan saunamaailman löylyissä ja nauttia ravintolan antimista.

Hyrynsalmen kansainvälisestikin tunnettu tapahtuma Suopotkupallon MM-kisat järjestetään vuosittain heinäkuussa Vuorisuolla, jolloin päivät kikkaillaan maaleja ja illat rokataan.  Kesäteatteriesitykset ovat suosittuja vuodesta toiseen Tervatörmässä.  Syksyn odotetuimpia tapahtumia on Hallan Akan vaellus. Rento vaellustapahtuma kerää vuosittain satoja osanottajia nauttimaan Ukkohallan kauniista vaaramaisemista.

Hyrynsalmen luonto tarjoaa hyvät metsästys- ja kalastuspaikat sekä anteliaat marjamaat ja sienimetsät. Majoittua voi hotelliin, mökkiin, kämppään tai leirintäalueelle. Maaseutumatkailukohteet tarjoavat majoituksen lisäksi opastettuja marjastus-, kalastus- ja metsästysretkiä, tutustumista maatilan eläimiin, opastettuja retkiä luonto- ja kulttuurikohteisiin sekä savusaunan.
 

Tutustumisen arvoisia käyntikohteita!


Lisätietoja: www.hyrynsalmi.fiwww.ukkohalla.fi
 

Tervetuloa Hyrynsalmelle!