Maalahden kunta
Malminkatu 5, FIN-66100 Maalahti
06-3477 111, fax 06-3477 100
malax@malax.fiwww.malax.fiKartta


Maalahti - Malax

Maalahti on kaksikielinen saaristokunta 25 km Vaasasta etelään. Asukkaita kunnassa on noin 5 600. Vaasan läheisyys luo suuren kontrastin maaseudun ja kaupungin välillä. Maalahdesta löytyy rauhaa, luontoa, saaristoa ja yhteisöllisyyttä.

Päivän voi aloittaa Rantatien varrella sijaitsevasta Brinkenin kotiseutumuseosta, johon kuuluu 20 rakennusta ja kukkapuutarha. Seuraavaksi voi tutustua Åminnessä sijaitsevaan Merenkurkun venemuseoon, jossa on Suomen suurin käyttövenekokoelma. Pysähdy syömään Åminne Folkparkin kesäravintolan suurelle terassille, josta on upeat merinäköalat. 

Matkaa voi jatkaa etelään ja matkustaa lautalla idylliselle Bergön saarelle. Osa saaristosta kuuluu Merenkurkun saariston maailmanperintöalueeseen. Nauti kauniista luonnosta ratsastaen tai patikoi Bergön luontopolkua pitkin. Paluumatkalla voit pistäytyä Petolahdessa, jossa järjestetään iltatapahtumia Petolahden kotiseutumuseossa tai Arstugårdenissa (teemailtoja, yhteislaulua, kesäteatteria).

Taiteenystäville on monia kiinnostavia kohteita, esim. Knösgården, Galleria Kultti, Galleria Artox ja Taidepaja Malakta.

Majoitusta tarjoavat Åminnen lomakylä, Yttermalaxissa sijaitseva Charleys Bar & Motell sekä Kecklunds Bed & Breakfast Pohjois-Pirttikylässä.