Saarijärven matkailuneuvonta / SSYP Kehitys Oy, Sivulantie 11, 43100 Saarijärvi
044 459 8300, 014 459 8208
satu.iso-ahola@ssypkehitys.fi www.visitsaarijarvi.fi Kartta


Saarijärvi

Pyhä-Häkin kansallispuisto  

Uimahalli-Kuntokeskus Aarresaari   

Puuhapuisto Veijari

Sisältöä lomaan ympäri vuoden

Saarijärvi on noin 10 000 asukkaan pikkukaupunki Keski-Suo­messa ja sijaitsee 65 km päässä maakunnan pääkaupungista Jyväskylästä pohjoiseen. Saarijärvi on tunnettu monipuolisesta kulttuuri­tarj­on­nasta, kauniista luonnosta ja korkea­ta­soisis­ta matkailu- ja majoitus­pal­veluistaan.

KULTTUURIA

  • Saarijärven museon päärakennuksessa korkeatasoisia näyttelyitä ympäri vuoden.
  • Kivikauden kylä, 5000 v vanhan kampakeraamisen kylän ennallis­tus ja esihistorian esittely aidolla arkeologisella löytö­paikalla. Mielen­kiintoinen perhekohde. Avoinna kesäkaudella, muulloin tilauk­sesta.
  • Säätyläiskotimuseo ja Runeberg-näyttely, 1800-luvun alun sää­ty­läis­kodin tyyliin sisustettu rakennus, jonka yläkerrassa Suomen kansallisrunoilija J.L.Runebergin työhuone sekä runoilijan tuotan­nosta kertova näyttely. Avoinna kesäkaudella ja tilauksesta.


LUONTOA, KALASTUSTA, KOSKENLASKUA
Pyhä-Häkin kansallispuisto. Julmat Lammit, luonnonsuojelualue, Runebergin polku, Kul­han vuori ja Syväojan rotko. Kalastajakylä, korkea­ta­soinen kirjolohen ongintakeskus, mm. savustuspalvelu. Vapaa pääsy. Puuhapuisto Veijarin yhteydessä. Saarijärven koskireitti alkaa Kyyjär­vel­tä ja päättyy Saarijärvelle (75 km pitkä, 22 kos­­­kea). Koskisafareita. Kanootinvuok­raus­ta. Lisäksi Saarijärvellä on Seitsemän järven melontareitti. Reiteistä on saatavissa yhteistä, maksullista melontakarttaa. Puuhapuisto VEIJARI on omaleimainen koko perheen käyntikohde. Suo­ma­laisia ja trooppisia kaloja, lintuja, vesieläimiä, kotieläimiä  sekä luon­nonläheisiä aktiviteetteja isoille ja pienille kauniilla puistomaisella alu­eella. Aarresaari - Saarijärven uimahalli ja kuntokeskus. Paavonrinteet - Korkeatasoinen murtomaahiihto- ja laskettelukeskus. (ladut 1-10 km ja 5 rinnettä). Retkeilyreitistö 10 kunnan alueella. Uusilla kartoilla mm. yli 1000 km pyöräilyreittejä.

RAVITSEMUSPALVELUJA
Linnan Liisa, Paavon Portti, kahvio-ravin­tola ja monipuolinen suoramyyntipiste valtatien 13 varrella.

MAJOITUSPALVELUJA
Kylpylähotelli Summassaari
Ahvenlammen lei­rin­täa­lue
, yksi Suomen kauneimmista ja laadukkaimmista leirintä­alueista.
B&B Onkikallio
Laa­dukkaita lomamökkejä