Kajaani Info, Kaupungintalo, Pohjolankatu 13, FIN-87100 Kajaani
08-6155 2555 • kajaani.info@kajaani.fiwww.visitkajaani.fiwww.kajaani.fiKartta
Avoinna: ma-pe 9.00 - 16.30 • Muut aukioloajat: www.visitkajaani.fi


  

Kajaani

Kaukametsä

Kaukavesi


Kajaani on Kainuun maakuntakeskus. Raati­huo­neen­tori ja tiivis kaupunkikeskusta jokimaisemineen luo Kainuun liike-elämän keskukselle idyllisen pikkukaupungin ilmeen. Kajaani on nykyään n. 38. 000 asukkaan kaupunki. Kajaanissa toimii ammattikorkeakoulu, yliopistokeskus ja lukuisia muita oppilaitoksia sekä Kainuun Prikaati, jotka tekevät  kaupungista vireän ja nuorekkaan.  Vuoden 2001 Onnelan  asuntomessualue sekä muut uudet asuntoalueet tuovat uutta mukavuutta ja viihtyvyyttä kaupungin asukkaille.  Tärkeimpiä teollisuuden aloja ovat mittaustekniikka ja elektroniikkateollisuus ja lisäksi koko ajan kehittyvä uusi Renforssin rannan yritysalue uusine yrityksineen.

Kajaanin linnanrauniot, Suomen ainoa tervakanava  ja siihen liittyvä Lussitupa ja Palta­niemen kuvakirkko edustavat vanhaa kulttuuria. Kuuluisia kajaani­laisia olivat Elias Lönnrot ja Eino Leino, jonka lapsuudenkoti Hövelö on ollut esikuvana Eino Leino - ­­talolle Paltaniemellä. Urho Kekkosen muistomerkki "Suuri aika" on nikkari­tyy­­lisen Kajaanin kirkon ja iko­nos­taa­seis­taan tunnetun Ortodoksisen kirkon vä­lissä.

Kaukametsän  kongressi- ja kulttuurikeskus edustaa uutta arkkitehtuuria. Kaukametsän viereen on juuri valmistunut kaupungin uusi ylpeyden aihe, vesiliikuntakeskus Kaukavesi. Se tuo lisää viihtyvyyttä niin kaupungin asukkaille kuin täällä oleville matkailijoillekin.  Muita kiinnostavia käynti­koh­teita ovat lisäksi Kainuun Museo ja Raa­tihuoneentorin laidassa olevat vanha Raati­huo­ne ja Kajaanin taide­museo.

Vuosittaisia suurimpia tapahtumia ovat Kajaani Tanssii helmikuussa, heinäkuinen Runoviikko markkinakatuineen sekä syksyn Kekri –tapahtuma. Kajaani on tunnettu valtakunnallisesti arvostetusta kaupunginteatteristaan, myös Kajaanin, Vuolijoen ja Paltaniemen kesäteatterit  kiinnostavat  yleisöä. Vimpelinlaakson urheilu­keskus, Kajaanihalli ja uusi jalkapallostadion tarjoavat hyvät puitteet liikunnallisille- ja muille tapahtumille.

Kajaani sijaitsee keskellä Suomea Oulujärven rannalla.  Matkaa pääkaupungista  kertyy n. 600 kilometriä, joka taittuu mukavasti joko lentäen, junalla tai autolla ajellen.  Kaupungissa on kuusi hotellia ja lukuisa määrä muita ajoitusmahdollisuuksia, joista jokainen löytää itselleen sopivan vaihtoehdon.  Läheisiä matkailukohteita ovat Vuolijoen kiinnostavat luontokohteet, Oulujärven ympäristö, Vuokatti sekä Ukkohalla ja Paljakka.

Tervetuloa luovuuden, osaamisen ja vaivattoman arjen kaupunkiin!